top of page

LEZINGEN WORKSHOPS

LEZINGEN

In deze lezing van ca. 1.5 uur nemen we je mee in de wondere wereld van kindertekeningen.

In overleg wordt het thema besproken wat het beste past bij de doelgroep. Denk bijv. aan 5 dingen die kinderen met tekeningen laten zien, menstekeningen of de symboliek van kleuren.

Daarnaast is er genoeg ruimte voor vragen en kunnen meegenomen tekeningen worden besproken.

Na deze lezing weet je dat er een hele wereld bestaat achter de tekening en ben je hopelijk geïnspireerd om meer tekeningen te gaan doen.

De kosten zijn afhankelijk van het aantal mensen, locatie en duur van de lezing. Vraag hier een offerte aan.

WORKSHOP PER SOORT TEKENING

In een workshop van ongeveer 3 uur gaan we meer de diepte in.

De workshop kan de nadruk hebben op huis- boom of menstekeningen of gericht zijn op de verschillende ontwikkelingsfasen. In overleg kan het onderwerp van de workshop worden aangepast. 

Tijdens de workshop krijg je theoretische kennis en ga je zelf aan de slag zodat je zelf kan ervaren wat tekeningen kunnen vertellen.​ Ook is er ruimte voor vragen en kun je tekeningen, waar je vragen over hebt, meenemen.

Na deze workshop ga je met een hoop informatie weer naar huis en heb je meer inzicht gekregen in de beeldentaal.

 

Kosten 37,50 exclusief BTW per persoon. Zie de agenda voor de geplande data.

Wil je een grotere groep laten deelnemen aan de workshop of wil je bij jou op locatie een workshop voor je collega's of vrienden organiseren? Neem dan contact op, dan plannen we een aparte datum. 

Voor grotere groepen maak ik een passend aanbod, afhankelijk van jullie wensen en mogelijkheden.

Vraag hier een offerte aan.

HUISTEKENINGEN

Een huistekening staat symbool voor de innerlijke belevingswereld van een kind. Het is als het ware een weergave van hemzelf*. Hoe    hij zich voelt, zichzelf ziet en de wereld om hem heen ervaart. Daarnaast geven huistekeningen ook zicht op de gezinssituatie en hoe het kind deze ervaart. Hoe is de basis van het kind, de onderlinge relaties binnen het gezin en heeft het kind behoefte aan contact met anderen?

MENSTEKENINGEN

Met een menstekening laat het kind zien dat hij iemand is. Een menstekening laat zien hoe een kind zichzelf en zijn omgeving ervaart. Of een kind lekker in zijn vel zit, zich onzeker voelt, hoe hij prikkels verwerkt en nog veel meer. Met een menstekening tekent het kind zichzelf.

BOOMTEKENINGEN

De boom staat symbool voor groei en ontwikkeling. Daarnaast geeft de boom zicht op de levensloop van een kind en de levenskracht. Een boomtekening laat zien hoe een kind zichzelf ervaart en hoe hij in zijn vel zit. Aan de hand van hoe het kind onbewust de wortels, de stam en de kroon tekent vertelt het kind zijn of haar unieke verhaal.

ONTWIKKELINGSFASEN

Vanaf het moment dat kinderen tekengerei kunnen vasthouden kun je al meekijken met de tekeningen die ze maken. In deze eerste fase is er nog geen sprake van een verhaal maar kijk je naar de ontwikkelingsfasen die ze laten zien. Bij elke fase hoort een bepaalde vorm en elke vorm heeft een betekenis. Welke ontwikkelingsfasen zie je en wat zeggen deze mogelijk over de emotionele en fysieke ontwikkeling van het kind? Zo zijn bijv. de ‘ik-fase’, de peuterpuberteit en de zindelijkheid te zien in tekeningen van 0-5 jarigen.

*Overal waar hij/hem staat kan ook vervangen worden door zij/haar/het

Volg TekenWonders op:

  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel

TekenWonders

Ruigenhoeksedijk 117

3737 MR Groenekan

06 43 99 54 71

sanne@tekenwonders.nl

bottom of page