top of page

TEKENING ANALYSE

WAAROM EEN TEKENINGANALYSE

Wil je als ouder meer inzicht in het gedrag van jouw kind? Staat er iets spannends te gebeuren of is dat gebeurd en wil je graag weten hoe jouw kind dit ervaart? Soms kan, wil, durft of mag een kind niet vertellen wat er in hem of haar omgaat.

Een tekening analyse kan op dat moment helpen. 

 

HOE HET WERKT

Het kan zijn dat je kind al een aantal tekeningen gemaakt heeft. Aan de hand van de geselecteerde tekening (of een foto ervan) kunnen wij de tekening analyseren. We vragen je daarnaast om het geslacht en de leeftijd van het kind. Het kan zijn dat we daarnaast nog wat vragen stellen om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van je kind. Wanneer de tekening geanalyseerd is krijg je van ons een schriftelijke analyse toegestuurd. De analyse beschrijft waar het kind behoefte aan heeft en wat hij of zij met zijn/haar tekening wil vertellen. Deze analyse kan uiteraard ook mondeling toegelicht worden.

 

Wanneer je graag informatie zou willen over een specifieke situatie of heb je een specifieke hulpvraag dan kan het kind ook een tekening maken a.d.h.v. een opdracht. Hierin wordt aan je kind gevraagd om een bepaald soort tekening te maken (bijv. een huis- boom- mens- of gezinstekening) waarin hij/zij vrij gelaten wordt hoe deze opdracht verder uitgevoerd wordt en welke materialen hij/zij daarvoor kiest. 

Volg TekenWonders op:

  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel

TekenWonders

Ruigenhoeksedijk 117

3737 MR Groenekan

06 43 99 54 71

sanne@tekenwonders.nl

bottom of page